Verzekeringseisen en BORG

Om uw bedrijf en inboedel te kunnen verzekeren, moet uw beveiliging veelal aan specifieke voorwaarden voldoen. Waar uw bedrijf aan moet voldoen, wordt vastgesteld aan de hand van de richtlijnen van de VRKI. Aan welke eisen u moet voldoen, is onder meer afhankelijk van de inbraakgevoeligheid van uw goederen, uw inboedel en uw bedrijfspand, plus de omvang van uw voorraad en inboedel. Oftewel, is het risico op inbraak hoog, dan moet u meer maatregelen nemen om inbraak te voorkomen. Wij maken het u graag makkelijk: volg ons stappenplan.

lock_shield

In welke VRKI-risicoklasse valt u?

VRKI staat voor Verbeterde Risicoklassenindeling. Dit is een indeling van het Verbond van Verzekeraard en wordt beheerd door het onafhankelijke CCV, het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid. Deze risicoklassen worden gebruikt om te bepalen aan welke beveiligingseisen u moet voldoen en om de hoogte van uw premie te bepalen. U kunt de VRKI-tool gebruiken om te bepalen in welke van de 4 risicoklassen uw bedrijf valt. Wij nemen u dit graag uit handen. Heeft u een afspraak met onze accountmanager, zorg dan dat u uw polis en polisvoorwaarden bij de hand heeft, dan stellen wij een risicoanalyse op en vullen wij een intake formulier in. Is er onduidelijkheid, dan overleggen wij met uw verzekeraar om tot een oplossing te komen.

Eist uw verzekeraar een BORG-certificaat?

Uw verzekeraar wil graag dat uw beveiliging goed en professioneel is aangelegd, zodat deze doet wat hij moet doen. Daarom kan het zijn dat uw verzekeraar vraagt om een BORG-certificaat, vertrekt door een BORG-erkend beveiligingsbedrijf. Feenstra Beveiliging is BORG-gecertificeerd en kan u een BORG-certificaat verstrekken, zodat uw verzekeraar zeker weet dat uw beveiligingsinstallatie door een gecertificeerde specialist is aangelegd. Sommige verzekeraars bieden korting op de premie bij het overleggen van een BORG-certificaat.

Certificeringen en keurmerken Feenstra

Om een BORG-opleverbewijs te mogen vertrekken, zijn wij BORG-gecertificeerd door het Kiwa, dat jaarlijks meerdere audits uitvoert binnen ons bedrijf. Als BORG-erkend installateur is Feenstra Beveiliging van a tot z verantwoordelijk: van advies en installatie van uw beveiligingssysteem tot onderhoud, aansluiting op onze meldkamer en tot slot de uitgifte van uw BORG-opleverbewijs.

NB Indien uw verzekeraar om een BORG-certificaat of BORG-opleverbewijs vraagt, bestaat er geen alternatief, niks vergelijkbaars of op het niveau van. Laat u niet misleiden en kies uitsluitend voor een BORG-gecertificiceerde installateur.

Feenstra is gecertificeerd, aangesloten bij of heeft keurmerken van:

 

Heeft u vragen of wilt u vrijblijvend advies?

"De adviseur van Feenstra begreep heeft ons alles uit handen genomen. Hij begreep het, overlegde met de verzekeraar en wij hebben ons BORG-certificaat!"

Chat openen
1
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?