Goed voorbereid beveiligen In 3 stappen naar de juiste keuze voor veilig wonen

Hoe voorbereiden op mijn huis te beveiligen

U wilt maatregelen treffen om uw huis te beveiligen, zodat bijvoorbeeld een inbraak voorkomen kan worden. U kunt bijvoorbeeld uw ramen en deuren beveiligen met de inbraakveilige sloten of u kunt inbrekers afschrikken door verlichting op bewegingssensor. U voorkomt ook een inbraak met een goed beveiligingssysteem, zoals een betrouwbaar alarmsysteem en camerabewaking. Wat is dan een goed beveiligingssysteem? En waar schaft u deze aan? Kortom, hoe bereid ik mij goed voor op het beveiligen van mijn huis? Het beste kunt u onderstaande stappen volgen of vraag direct advies aan.

  1. Oriënteer en onderzoek
  2. Vraag advies aan
  3. Vergelijk

Oriënteer en onderzoek

veilig-thuis

Wat is de beste manier om mijn huis te beveiligen

Door aandacht te geven aan de verschillende soorten veiligheid in en om uw huis, zoals beveiliging, bewaking, veilige systemen in huis en sociale veiligheid, kunt u veilig wonen in een huis dat het comfort biedt waar u van houdt. Feenstra Beveiliging biedt een breed palet aan huisbeveiliging en houdt rekening met de kleinste details, zodat u zich veilig en thuis voelt.

Privacy gevoeligheid

Camerasystemen dragen effectief bij aan de beveiliging of bewaking van uzelf, uw partner of gezin, uw bezittingen en uw woning. Een nadeel van een camerasysteem is dat het een inbreuk maakt op de privacy en de privacy gevoeligheid aantast. Bij privacy komt veel gevoel kijken, maar ook wetgeving. Privacywetgeving is belangrijk in Nederland. Houdt daarom rekening met uw eigen privacy, die van uw buren, willekeurige passanten en die van de indringer. Natuurlijk houdt u zich aan de wetgeving, maar bedenk ook wat u zelf wilt met de camera’s en de beelden. Wilt u bijvoorbeeld dat de meldkamer mee kan kijken via uw camera of alleen bij het detecteren van beweging of bij een (vals) alarmmelding. Of wilt u dit juist helemaal niet. Zorg dat u zich hier comfortabel bij voelt. Wij adviseren u graag en bespreken de mogelijkheden met u.

Noodstroom oplossing

Uw beveiligingssysteem is veilig bij sabotage, internet- en elektriciteitsstoringen. Bij uitval van uw reguliere stroomtoevoer blijven uw beveiligingssystemen actief doordat zij gevoed worden door een accu die de noodstroom voorziet. U wordt op de hoogte gebracht door de meldkamer, mocht u stroom uitvallen.

Sabotage melding

Bij sabotage, zoals het afsluiten van de stroomtoevoer of noodstroomvoorziening wordt er eveneens een melding gemaakt via onze meldkamer. Wij hebben een beveiligde VPN-verbinding via mobiele oplossing. Deze verbinding wordt meermaals per dag gemonitord. 

24 uur check meldkamer met centrale

Feenstra Beveiliging bezet haar eigen meldkamer met centrale 24 uur per dag en 7 dagen in de week. Bij een melding vanuit het beveiligingssysteem neemt de alarmcentrale van Feenstra Beveiliging altijd contact op met de 'sleutelhouder' of contactpersoon van het beveiligingssysteem. Bij geverifieerde melding wordt indien nodig ook de politie gebeld als er niemand bereikbaar is. 

Componenten check

Uw beveiligingssysteem of alarminstallatie is opgebouwd uit meerde componenten, zoals een basisstation, bedieningspaneel, sensoren, bewegingsmelders en magneetcontacten. Bij het weghalen of uitvallen van één van deze componenten wordt er melding gedaan bij onze meldkamer en zal er gereageerd worden.

Standalone systeem

Uw beveiligingssysteem is ook 'standalone' te gebruiken. Er is dan geen verbinding met de meldkamer aanwezig en er wordt geen melding gedaan. Bij detectie zullen alarmsignalen geactiveerd worden.

thuis

Een alarmsysteem of camerabewaking

Als u een goed beveiligingssysteem aanschaft, worden inbrekers afgeschrikt en kunt een ongewenste inbraak voorkomen. Als u gaat kiezen voor een betrouwbaar, professioneel beveiligingssysteem kunt u in de basis kiezen voor een alarmsysteem, camerabeveiliging, of zelfs beiden.

Beveiligen met een alarmsysteem

Een alarmsysteem zorgt voor detectie en vertraging. Het zal actief reageren op een ongewenste situatie en zal vals alarm uitsluiten. Achteraf kunt u niet zien wie of wat het alarm heeft geactiveerd. Wanneer een indringer een deur opent of zich een op een ongewenste plaats bevindt, detecteren de sensoren van het alarmsysteem dit en gaat er een sirene af. Ook wordt er een signaal aan de meldkamer doorgegeven. Voor de inbreker is dit het signaal om zo snel mogelijk te verdwijnen. Er zal snel iemand aanwezig zijn om de schade te controleren. Door het alarmsysteem krijgt de inbreker zo min mogelijk tijd om spullen te stelen. De kans dat de inbreker een grote buit heeft, wordt hierdoor dus sterk geminimaliseerd.

Sirene bij detectie
Direct signaal naar meldkamer
Zorgt voor detectie en vertraging
Achteraf niet duidelijk wat het alarm heeft geactiveerd
alarmsyteem-uitgebreid-pakket-kopen-huren-feenstra-600px

Beveiligen met een camerasysteem

Een camerasysteem is bedoeld voor identificatie en verificatie. Beveiligingscamera’s nemen iedere beweging en verandering waar en zorgt ervoor dat potentiële inbrekers herkenbaar zijn. U kunt de beelden van een bewakingscamera zowel live volgen, als achteraf bekijken. Met infraroodbeeld is het ook mogelijk om ’s nachts of met slecht licht haarscherp beeld te hebben. Camerabewaking houdt ook inbrekers weg als de beveiligingscamera’s in het zicht hangen. Beveiligen met camera’s is het meest efficiënt wanner er gebruik wordt gemaakt van meerdere camera’s.

Potentiële inbrekers zijn herkenbaar
Beelden zijn live te volgen of achteraf te bekijken
Ook 's nachts haarscherp beeld d.m.v. infrarood
Privacy gevoelig
Camera Royaal pakket

Alarmsysteem mét camerabewaking

Een alarmsysteem of een camerasysteem is een uitstekende oplossing voor het beveiligen van uw woning, dierbaren en bezittingen. Als u beide systemen combineert profiteert u van de voordelen die beide systemen met zich meebrengen. Naast het afgaan van het alarm heeft u mogelijk ook videobeelden van de ongewenste indringer. De combinatie zorgt echter niet voor een integrale samenwerking tussen beide systemen. Als de sensor van het alarmsysteem een inbreker detecteert, dan is het niet zeker of het camerasysteem de inbreker heeft gedetecteerd en vastgelegd. Andersom ontbreekt ook de samenwerking. Het camerasysteem kan beweging of een inbreker detecteren en vastleggen, maar het zorgt er niet voor dat het alarmsysteem wordt geactiveerd, zodat er een melding komt bij de meldkamer en een sirene afgaat.

Naast afgaan alarm ook videobeeld indringer
Voordelen camera- én alarmsysteem
Geen integrale samenwerking tussen systemen
inbraakcheck
alarmsysteem

Ontdek de verschillende aanbieders van huisbeveiliging

Veiligheid is een relatief begrip. Er zijn vele verschillende soorten veiligheid die ervoor zorgen dat u zich veilig voelt. Een veilig huis draagt eraan bij dat u zich in huis veilig voelt én u zich daadwerkelijk ‘thuis’ voelt. Er zijn verschillende aanbieders die u kunnen helpen om uw huis veiliger te maken. Kies daarom voor de veiligheidsleverancier die bij u past.

Feenstra Beveiliging

Feenstra Beveiliging is een BORG technisch beveiligingsbedrijf en onderscheidt zich als beveiligingsspecialist op meerdere fronten. Feenstra Beveiliging biedt vrijblijvend professioneel beveiligingsadvies op maat en is transparant in het aanbod van hun producten en diensten. Daardoor is het mogelijk om alternatieve pakketten aan te bieden, waardoor u niet persé aan het duurste pakket gebonden zit. Daarop biedt Feenstra Beveiliging veel mogelijkheden aan om veiligheid nog meer te optimaliseren

Naast een ruim assortiment professionele producten met bewezen technieken en methodes, heeft Feenstra Beveiliging getrainde adviseurs, monteurs en bemanning van de eigen meldkamer. Daarmee kan de beste kwaliteit worden geboden die uw huisbeveiliging behoeft. U ontvangt bij installatie een certificaat en het is ook mogelijk om een BORG certificering te ontvangen als uw verzekering dit eist voor eventuele kortingen. De doorlooptijden van onze installatie zijn kort en ook spoedinstallatie is mogelijk.

Beveiligingsspecialist

Een beveiligingsspecialist kan professionele producten en/of diensten bieden rondom huisbeveiliging. Zij zijn ervaren en gespecialiseerd in het leveren beveiliging en zouden u goed moeten kunnen adviseren en eventueel installatie kunnen verzorgen. Er zijn zeker verschillen te ontdekken bij verscheidene specialistische aanbieders. Zo heeft niet iedere aanbieder zijn eigen meldkamer of er wordt gebruik gemaakt van een derde partij die deze optie biedt. Ook service en onderhoud van systemen wordt niet altijd of beperkt aangeboden. Bij de ene aanbieder bent u verplicht een abonnement af te nemen op uw beveiliging, bij de ander zijn er ook mogelijkheden zonder abonnement.

Let er op bij een specialist dat deze gecertificeerd is en goed opgeleid personeel in dienst heeft en dat zij transparant zijn in de producten en diensten die zij leveren.

Bouwmarkt, elektronica winkel

Bij een bouwmarkt of elektronica winkel kunt u beveiligingsproducten kopen met verschillende mogelijkheden. Er is veel keuze en er wordt een goedkoper alternatief geboden, maar de kwaliteit van deze producten lopen uiteen. Veelal kan er niet worden uitgebreid met bemande meldkamer en service en onderhoud.   

Vraag advies aan

Wat is de beste manier om mijn huis te beveiligen

Veiligheid is een relatief begrip. Er zijn vele verschillende soorten veiligheid die ervoor zorgen dat u zich veilig voelt. Een veilig huis draagt eraan bij dat u zich in huis veilig voelt én u zich daadwerkelijk ‘thuis’ voelt. Kies daarom voor beveiliging die bij u past. Door aandacht te geven aan de verschillende soorten veiligheid in en om uw huis, zoals beveiliging, bewaking, veilige systemen in huis en sociale veiligheid, kunt u veilig wonen in een huis dat het comfort biedt waar u van houdt. Feenstra Beveiliging biedt een breed palet aan huisbeveiliging en denkt aan de kleinste details, zodat u zich veilig en thuis voelt.

Vergelijk

Doe altijd een aanvraag bij meerdere partijen

Om producten, diensten en kosten goed te kunnen vergelijken doet u aanvraag bij verschillende partijen. Op deze manier ontdekt u ook hoe het contact met deze aanbieder verloopt of zij goed advies geven en transparant zijn in wat ze aanbieden. Heeft u alles op een rij, dan let u bij het vergelijken op de gebruikte technieken, kwaliteit en service, de kosten en op het contract wat u aangaat.

Feenstra Beveiliging

Beveiliging tegen inbraak en brand
Realtime foto-en videobeelden bekijken
App om het systeem te bedienen
Alarm met fotodetectie
Rook- of mistmachine
Professionele installatie
Periodiek onderhoud
24/7 service bij storing
24/7 bemande (eigen) meldkamer/alarmcentrale
Response hulpdiensten geverifieerd alarm
BORG technisch beveiligingsbedrijf
BORG certificering hoge risicoklasse woningen en bedrijven
SOS alarm
Contract en kosten
Werkt ook zonder abonnement
Inclusief verbruik batterijen
Flexibele pakketten
Openheid in prijzen
Koop en huur mogelijk
Digitale overzichtelijke offerte

Andere beveiligingsspecialisten

Beveiliging tegen inbraak en brand
Realtime foto-en videobeelden bekijken
App om het systeem te bedienen
Alarm met fotodetectie
Rook- of mistmachine
Professionele installatie
Periodiek onderhoud
24/7 service bij storing
24/7 bemande (eigen) meldkamer/alarmcentrale
Response hulpdiensten geverifieerd alarm
BORG technisch beveiligingsbedrijf
BORG certificering hoge risicoklasse woningen en bedrijven
SOS alarm
Contract en kosten
Werkt ook zonder abonnement
Inclusief verbruik batterijen
Flexibele pakketten
Openheid in prijzen
Koop en huur mogelijk
Digitale overzichtelijke offerte

Bouwmarkt, Electronicawinkel

Beveiliging tegen inbraak en brand
Realtime foto-en videobeelden bekijken
App om het systeem te bedienen
Alarm met fotodetectie
Rook- of mistmachine
Professionele installatie
Periodiek onderhoud
24/7 service bij storing
24/7 bemande (eigen) meldkamer/alarmcentrale
Response hulpdiensten geverifieerd alarm
BORG technisch beveiligingsbedrijf
BORG certificering hoge risicoklasse woningen en bedrijven
SOS alarm
Contract en kosten
Werkt ook zonder abonnement
Inclusief verbruik batterijen
Flexibele pakketten
Openheid in prijzen
Koop en huur mogelijk
Digitale overzichtelijke offerte

Feenstra Beveiliging Andere beveiligingsspecialisten Bouwmarkt, Electronicawinkel
Techniek
Beveiliging tegen inbraak en brand X
Realtime foto-en videobeelden bekijken V X X
App om het systeem te bedienen V X X
Alarm met fotodetectie V X X
Rook- of mistmachine V X X
Kwaliteit
Professionele installatie V X X
Periodiek onderhoud V X X
24/7 service bij storing V X X
24/7 bemande (eigen) meldkamer/alarmcentrale V X X
Response hulpdiensten geverifieerd alarm V X X
BORG technisch beveiligingsbedrijf V X X
BORG certificering hoge risicoklasse woningen en bedrijven V X X
SOS alarm V X X
Contract en kosten V X X
Werkt ook zonder abonnement V X X
Inclusief verbruik batterijen V X X
Flexibele pakketten V X X
Openheid in prijzen V X X
Koop en huur mogelijk V X X
Digitale overzichtelijke offerte V X X
Feenstra Alarmsysteem

Vergelijk gebruikte technieken

Beveiligingssystemen zijn er in verschillende soorten en maten. De gebruikte techniek kan iets zeggen over de kwaliteit, het kan bepaalde features mogelijk maken of het kan je systeem bestendiger, veiliger of betrouwbaarder maken. Door hier inzicht in te hebben helpt het u systemen te vergelijken en kunt u de voor- en nadelen ervan makkelijker tegenover elkaar zetten. Is het systeem bijvoorbeeld draadloos of bekabeld verbonden? Maakt het gebruikt van een WiFi frequentie of van een 868mhz kanaal? Bevat de camera infrarood? Heeft u een code nodig om het systeem in- of uit te schakelen?

Vergelijk kwaliteit & Service

Als u verschillende beveiligingsaanbieders gaat vergelijken is kwaliteit en service een niet te vergeten belangrijke factor. Waar moet u op letten als u kwaliteit en service gaat vergelijken?

Installatie

Worden alle componenten zorgvuldig en professioneel geïnstalleerd en bevestigd? De kwaliteit van installatie is belangrijk voor een duurzame bevestiging, voor de veiligheid en een voor een nette afwerking, zodat systemen en componenten naadloos aansluiten op de uitstraling van uw woning. Worden componenten simpel geplakt of slecht bevestigd, dan is er een groter risico op verschuiven, vallen wat de werking en veiligheid kan beïnvloeden. Bij Feenstra Beveiliging worden systemen en componenten altijd professioneel geïnstalleerd door ervaren, opgeleide monteurs.

Opgeleid personeel

Goed opgeleid personeel zorgt voor kwaliteit van product en dienstverlening. Ieder zijn ding en ieder zijn vak! Welk vraagstuk u ook heeft, het zijn de professionals die het verschil voor u gaan. Ga na of uw aanbieder specialistische afdelingen heeft met apart opgeleid of getraind personeel die professioneel handelen, zoals voor service, administratie, financiën, sales of voor onderhoud.

Onderhoud en service

Onderhoud en service wordt niet altijd standaard geboden. Let op of dit in uw contract zit en op wat voor manier dit geboden wordt, bijvoorbeeld alleen telefonisch of door een monteur op locatie. En heeft deze monteur bij een storing of onderhoud direct vervangende componenten of onderdelen beschikbaar of heeft u daar een extra afspraak voor nodig.

Over Feenstra Beveiliging
cameraonline installatie
Opvolging bij alarm

Het is belangrijk om te weten welke acties worden er ondernomen bij een alarm melding. Wat houdt de alarmopvolging in. Wordt er contact opgenomen met u? Schakelt de meldkamer ook hulpdiensten in waar nodig? Wordt er iemand langs gestuurd bij een alarmopvolging of alleen in uitzonderlijke gevallen. Blijft iemand bij de woning tot u thuis bent of niet?

BORG certificering

Stelt uw verzekeraar de eis dat u BORG gecertificeerde beveiliging moet hebben of wilt u gebruik maken van de korting op uw verzekering door BORG gecertificeerd te zijn? Controleer dan goed wat deze eisen zijn en welke BORG classificatie u nodig heeft en of het beveiligingsbedrijf de juiste certificatie heeft. Bekijk hier de certificatie van Feenstra Beveiliging.

Flexibiliteit monteur

Komt er bij een storing- of onderhoudsafspraak aan het licht dat een component of een onderdeel niet functioneert of stuk is, dan is er niets zo vervelend dan dat het probleem niet direct verholpen kan worden. Een flexibele monteur heeft deze onderdelen of componenten altijd bij zich, zodat eventuele werkzaamheden direct kunnen worden uitgevoerd. Daarmee voorkomt u dat er een extra afspraak moet worden ingepland en de eventuele kosten die het met zich meebrengt.

AAA_6856jpeg-1

Contract en kosten

Wat kost een alarmsysteem of camerasysteem voor huisbeveiliging? Niet alleen de prijs onder aan de streep is belangrijk, vergeet ook niet de kleine lettertjes in de voorwaarden. Bij de aanvraag van uw offertes bij verschillende aanbieders ervaart u meteen hoe deze aanbieder met communiceert. Geeft deze een eerlijk advies? Is er openheid over de prijzen, service en kwaliteit of wordt er onderhandeld over de prijs en worden er 'ineens' fikse kortingen geboden?

De prijs en voorwaarden kunt u ontvangen in de vorm van een digitale offerte of een uitgebreide offerte op papier met een concept contract. Het kan zelfs ook zo zijn dat de aanbieder een berekening heeft gemaakt en dit bedrag handgeschreven op papier heeft gezet. Als u offertes of contracten van verschillende aanbieders gaat vergelijken, dan is het verstandig om op een aantal punten te letten, bijvoorbeeld:

  • Dubbele kosten

Als u in de toekomst uw huisbeveiliging verder wilt uitbreiden, let dan op de meerprijs van de extra componenten. Hebben deze componenten een eenmalige meerprijs of een eenmalige meerprijs plus een ophoging van u maandbedrag in uw abonnement.

  • Helderheid prijs

Is een aanbieder open in haar prijzen, dan weet u waar u aan toe bent. Dit betekent een vaste prijs, die alleen veranderd als u extra componenten wenst of specifieke wensen heeft voor de installatie, bijvoorbeeld de installatie van een extra kabel. Het kan ook zo zijn dat een aanbieder hoog in zet in het aanbod van zijn prijzen. De aanbieder maakt 'speciaal' voor u een berekening met hoge kortingen. Het gevolg is dat de prijzen van dezelfde pakketten uiteenlopen. De verschillen in prijs loopt al snel op tot honderden euro's.

  • Uw abonnement

Wat voor een abonnement neemt u af? Koopt u of huurt u een systeem? Wat gebeurt er als uw abonnement stopt, mag u het systeem houden en werkt het dan nog volledig? Denk aan de werking van camera's, alarmmeldingen of de app die u gaat gebruiken voor uw huisbeveiliging.

  • Flexibiliteit van hetpakket

Als u voor een pakket kiest zitten daar standaard een aantal componenten en/of diensten aan verbonden die mogelijk niet helemaal bij úw wensen of situatie aansluiten. Ga dan na wat de mogelijkheden zijn om dit pakket aan te passen en wat er mogelijk is met extra of andere componenten en wat dit met de kosten doet.