Goed voorbereid beveiligen In 3 stappen naar de juiste keuze voor veilig wonen

Hoe bereid ik me voor op het beveiligen van mijn huis

U wilt maatregelen treffen om uw huis te beveiligen, om bijvoorbeeld een inbraak te voorkomen. Zo kunt u ramen en deuren beveiligen met de inbraakveilige sloten of u kunt inbrekers afschrikken door verlichting op bewegingssensor. U voorkomt ook een inbraak met een goed beveiligingssysteem, zoals een betrouwbaar alarmsysteem of camerabewaking. Wat is dan een goed beveiligingssysteem? En waar schaft u deze aan? Kortom, hoe bereid ik mij goed voor op het beveiligen van mijn huis?

Stappenplan voor het beveiligen van uw woning

Volg onderstaande stappen voor een doordacht plan of vraag direct vrijblijvend, professioneel advies aan.

 1. Oriënteer en onderzoek
  • Wat is de beste manier om mijn huis te beveiligen
  • Een alarm- of camerasysteem als beveiliging
  • Ontdek de verschillende aanbieders van huisbeveiliging
 2. Vraag advies aan
  • Beveiliging die bij u past en aansluit op uw wensen en behoeften
  • Waar moet ik rekening mee houden?
  • Sociale veiligheid
 3. Vergelijk

Oriënteer en onderzoek

veilig-thuis

Wat is de beste manier om mijn woning te beveiligen

Om uzelf, uw dierbaren en uw bezittingen te beschermen, is het belangrijk om uw huis te beveiligen. Naast een alarmsysteem of camerabewaking is het altijd verstandig om uw woning te voorzien van goed hang- en sluitwerk. Denk hierbij niet alleen aan de voordeur, maar ook een achterdeur, balkondeur of eventueel zelfs de garagedeur. Goed gecertificeerd hang- en sluitwerk is te herkennen aan het SKG-keurmerk.

Het is ook verstandig om goed op te letten wie u binnenlaat en zorg dat waardevolle spullen worden opgeborgen. Een goed beveiligd huis kan bijdragen aan een veilig gevoel en rust in huis. Door aandacht te geven aan de veiligheid in en om uw huis, kunt u veilig wonen in een huis dat het comfort biedt waar u van houdt. Feenstra Beveiliging biedt een breed palet aan huisbeveiliging en houdt rekening met de kleinste details, zodat u zich veilig en thuis voelt.

Privacy gevoeligheid

Beveiligingscamera's kunnen helpen om uw huis te beveiligen door het opnemen van beelden van wat er zich in en om het huis heen afspeelt. Deze beelden kunnen later worden teruggekeken om bijvoorbeeld diefstal of andere misdrijven op te sporen. Overweeg wat voor soort beveiligingscamera's u wilt gebruiken en waar u ze wilt plaatsen. Sommige camera's zijn zichtbaar, terwijl andere verborgen zijn. Sommige camera's nemen alleen beelden op als ze worden geactiveerd, terwijl andere continu opnemen.

Bij het gebruik van beveiligingscamera's is het ook belangrijk om rekening te houden met de privacy van anderen. Het is bijvoorbeeld niet toegestaan om beelden van iemand op te nemen binnenshuis zonder dat u daarvoor toestemming heeft. Het is verstandig om duidelijk te maken waar de camera's zijn geplaatst en zorg ervoor dat ze niet op plaatsen gericht zijn waar mensen zich kunnen verkleden of naar het toilet gaan.

Omdat wij uw privacy belangrijk vinden, biedt Feenstra Beveiliging alarmsystemen standaard zónder camera's. Bij camerasystemen zal Feenstra Beveiliging en haar meldkamer nooit meeluisteren of meekijken zónder uw toestemming. 

Noodstroom oplossing

Sommige beveiligingssystemen hebben ook een back-upbatterij of -accu die het systeem tijdelijk blijft laten werken als er geen stroom is. Bij uitval van uw reguliere stroomtoevoer blijft uw beveiligingssysteem actief doordat zij gevoed worden door een accu. U wordt op de hoogte gebracht door de meldkamer of u ontvangt een push bericht mocht uw stroom uitvallen.

Sabotage melding

Bij sabotage, zoals het buitenwerking stellen van beveiligingscomponenten, het afsluiten van de stroomtoevoer of noodstroomvoorziening wordt er eveneens een melding gemaakt via onze meldkamer of u ontvangt een pushmelding via de app. Wij hebben een beveiligde VPN-verbinding via mobiele oplossing. Deze verbinding wordt meermaals per dag gemonitord. 

24 uur check meldkamer met centrale

Feenstra Beveiliging heeft haar eigen meldkamer 24 uur per dag en 7 dagen in de week bemand met gespecialiseerde centralisten. Bij een melding vanuit het beveiligingssysteem neemt de alarmcentrale van Feenstra Beveiliging altijd contact op met de 'sleutelhouder' of contactpersoon van het beveiligingssysteem. Bij een geverifieerde melding wordt indien nodig ook de politie gebeld als er niemand bereikbaar is. 

Componenten check

Uw alarminstallatie is opgebouwd uit verschillende componenten, zoals een basisstation, bedieningspaneel, sensoren, bewegingsmelders en magneetcontacten. Bij het weghalen of uitvallen van één van deze componenten ontvangt u bericht via de app en wordt er melding gedaan bij onze meldkamer waarop zal worden gereageerd.

Standalone systeem

Uw alarmsysteem is ook ‘standalone’ te gebruiken. Er is dan geen verbinding met de meldkamer aanwezig en er wordt geen melding gedaan. Bij detectie zullen alarmsignalen geactiveerd worden en als u gebruik maakt van de app krijgt u daar wel meldingen op door. Het is wel aan te raden om daarnaast uw alarmsysteem professioneel te laten installeren en onderhouden.

thuis

Een alarmsysteem of camerabewaking

Als u een goed beveiligingssysteem aanschaft, worden inbrekers afgeschrikt en kunt een ongewenste inbraak voorkomen. Als u gaat kiezen voor een betrouwbaar, professioneel beveiligingssysteem kunt u in de basis kiezen voor een alarmsysteem, camerabeveiliging, of zelfs beiden.

Beveiligen met een alarmsysteem

Een alarmsysteem schrikt inbrekers af en maakt het moeilijker om in te breken. Het reageert actief op een ongewenste situatie en zal vals alarm uitsluiten. Wanneer een indringer een deur opent of zich op een ongewenste plaats bevindt, detecteren de sensoren van het alarmsysteem dit en gaat er een sirene af. Ook wordt er een signaal aan de meldkamer doorgegeven en aan u via een app. Voor de inbreker is dit het signaal om zo snel mogelijk te verdwijnen. Door het alarmsysteem krijgt de inbreker zo min mogelijk tijd om spullen te stelen. De kans dat de inbreker een grote buit heeft, wordt hierdoor dus sterk geminimaliseerd.

Sirene bij detectie
Direct signaal naar meldkamer
Zorgt voor detectie en vertraging
Achteraf niet duidelijk wat het alarm heeft geactiveerd
alarmsyteem-uitgebreid-pakket-kopen-huren-feenstra-600px

Beveiligen met een camerasysteem

Een camerasysteem is bedoeld voor identificatie en verificatie. Beveiligingscamera’s nemen iedere beweging en verandering waar en zorgt ervoor dat potentiële inbrekers herkenbaar zijn. U kunt de beelden van een bewakingscamera zowel live volgen, als achteraf bekijken. Met infraroodbeeld is het ook mogelijk om ’s nachts of met slecht licht haarscherp beeld te hebben. Camerabewaking houdt ook inbrekers weg als de beveiligingscamera’s in het zicht hangen. Beveiligen met camera’s is het meest efficiënt wanneer er gebruik wordt gemaakt van meerdere camera’s.

De camerasystemen van Feenstra Beveiliging maken gebruik van een bedrade verbinding en hebben een recorder om beeld op te bewaren dit is de meest veilige en stabiele oplossing. Het CameraOnline systeem bewaart beeld en geluid in een veilige cloud omgeving en maakt gebruik van AI-technologie voor personendetectie.

Potentiële inbrekers zijn herkenbaar
Beelden zijn live te volgen of achteraf te bekijken
Ook 's nachts haarscherp beeld d.m.v. infrarood
Zonder correcte installatie kan er privacy gevoeligheid ontstaan
Camera Royaal pakket

Alarmsysteem mét camerabewaking

Een alarmsysteem of een camerasysteem is een uitstekende oplossing voor het beveiligen van uw woning, dierbaren en bezittingen. Als u beide systemen combineert profiteert u van de voordelen die beide systemen met zich meebrengen. Naast het afgaan van het alarm heeft u mogelijk ook videobeelden van de ongewenste indringer.

Let wel goed op of beide systemen ook samenwerken. Dit is niet altijd het geval. Het is mogelijk om een alarmsysteem en bewakingscamera's te combineren in één beveiligingssysteem. Zo kun je zowel worden gewaarschuwd wanneer er een alarm afgaat, als beelden krijgen van wat er zich afspeelt. Er kan dan zelfs een extra service toegevoegd worden waarbij de meldkamer bij een alarmmelding direct toegang krijgt tot de camerabeelden voor de politie.

Er zijn daarnaast nog een aantal punten om rekening mee te houden als je een combinatie van een alarmsysteem en bewakingscamera's wilt gebruiken. Als de camera’s niet van hetzelfde merk of leverancier zijn als het alarmsysteem kunnen ze elkaar in de weg zitten en beeld of signaal verstoren. Kijk daarom altijd goed of de systemen bij elkaar passen en van goede kwaliteit zijn. Het is ook verstandig om de installatie van het systeem door een professioneel installatiebedrijf te laten uitvoeren. Zo bent u niet alleen verzekerd van een goed werkend systeem, maar ook dat alles op de juiste manier is aangesloten en werkt zoals het hoort.

Naast afgaan alarm ook videobeeld indringer
Voordelen camera- én alarmsysteem
Eenvoudige bediening en inzage van de beelden in één app
Aansluiting dient professioneel te worden verzorgd voor integrale samenwerking
inbraakcheck
alarmsysteem

Ontdek de verschillende aanbieders van huisbeveiliging

Veiligheid is een relatief begrip. Er zijn vele verschillende soorten veiligheid die ervoor zorgen dat u zich veilig voelt. Een veilig huis draagt eraan bij dat u zich in huis veilig voelt én u zich daadwerkelijk ‘thuis’ voelt. Er zijn verschillende aanbieders die u kunnen helpen om uw huis veiliger te maken. Kies daarom voor de leverancier die bij u past.

Feenstra Beveiliging

Feenstra Beveiliging is een BORG gecertificeerd beveiligingsbedrijf en onderscheidt zich als beveiligingsspecialist op meerdere fronten. Feenstra Beveiliging biedt vrijblijvend professioneel beveiligingsadvies op maat en is transparant in het aanbod van hun producten en diensten. De adviseurs helpen u met systeem dat voor uw situatie het beste geschikt is en kunnen pakketten aanpassen naar uw wens. Er wordt niet gefocust op het duurste pakket, maar op de veiligste situatie voor u als klant.

Feenstra Beveiliging heeft een ruim assortiment professionele producten en heeft meer dan 30 jaar ervaring. De doorlooptijden van de installatie zijn kort en ook een spoedinstallatie is mogelijk. Er wordt alleen gewerkt met goed opgeleide, gecertificeerde monteurs en adviseurs met diploma. Ook de centralisten van de eigen meldkamer zijn gediplomeerd. U kan bij installatie een certificaat ontvangen en het is ook mogelijk om een BORG certificering te regelen als uw verzekering dit eist. In tegenstelling tot andere partijen mag Feenstra Beveiliging BORG certificeren tot de hoogste klasse.

Beveiligingsspecialist

Een beveiligingsspecialist kan professionele producten en/of diensten bieden rondom huisbeveiliging. Zij zijn ervaren en gespecialiseerd in het leveren beveiliging en zouden u goed moeten kunnen adviseren. Vaak kunnen zij ook de installatie verzorgen. Er zijn zeker verschillen te ontdekken bij verscheidene specialistische aanbieders. Zo heeft niet iedere aanbieder zijn eigen meldkamer of er wordt gebruik gemaakt van een derde partij die deze optie biedt. Ook service en onderhoud van systemen wordt niet altijd of beperkt aangeboden. Bij de ene aanbieder bent u verplicht een abonnement af te nemen op uw beveiliging, bij de ander zijn er ook mogelijkheden zonder abonnement.

Let erop bij een specialist dat deze gecertificeerd is en goed opgeleid personeel in dienst heeft en dat zij transparant zijn in de tarieven, producten en diensten die zij leveren.

Bouwmarkt, elektronica winkel

Bij een bouwmarkt of elektronicawinkel kunt u beveiligingsproducten kopen met verschillende mogelijkheden. Er is veel keuze en er wordt een goedkoper alternatief geboden, maar de kwaliteit van deze producten lopen uiteen. Veelal kan er niet worden uitgebreid met bemande meldkamer en service en onderhoud. En dient u zelf uw alarmsysteem of camerasysteem te installeren.

Vraag advies aan

Wat is de beste manier om mijn huis te beveiligen

Veiligheid is een relatief begrip. Er zijn vele verschillende soorten beveiliging om die ervoor zorgen dat u zich veilig voelt én uw huis beschermd, zoals sloten op deuren, beveiligingscamera's, bewegingssensoren en alarmsystemen. Het is belangrijk om te kiezen voor beveiliging die bij u past en aansluit op uw wensen en behoeften.

Waar moet ik rekening mee houden?

Kiest u voor beveiliging van uw huis, dan is het verstandig om rekening te houden met verschillende factoren, zoals:

 • de grootte van uw huis
 • het aantal deuren en ramen
 • de waarde van uw bezittingen
 • de criminele activiteit in uw omgeving

Sociale veiligheid, samenwerken aan een veilige wijk

Het is ook belangrijk om aandacht te geven aan sociale veiligheid. Dit betekent dat u ook rekening houdt met de veiligheid van uw buren en u de buurt. Zo kunt u overwegen om samen met uw buren een buurtpreventieteam op te zetten. Zo werkt u samen aan een veiligere wijk! Overweegt u een beveiligingscamera te plaatsen om de buurt veiliger te maken, houdt dan rekening met privacy en wetgeving.

Vergelijk

Doe altijd een aanvraag bij meerdere partijen

Om producten, diensten en kosten goed te kunnen vergelijken doet u aanvraag bij verschillende partijen. Op deze manier ontdekt u ook hoe het contact met deze aanbieder verloopt of zij goed advies geven en transparant zijn in wat ze aanbieden. Heeft u alles op een rij, dan let u bij het vergelijken op de gebruikte technieken, kwaliteit en service, de kosten en op het contract wat u aangaat.

Feenstra Beveiliging

Beveiliging bij inbraak en brand
Professionele installatie
Periodiek onderhoud
24/7 service bij storing
Live view voor politie
Bedienbaar via app
Alarmsysteem werkt ook zonder abonnement
24/7 bemande meldkamer inc. alarmopvolging
BORG technisch beveiligingsbedrijf

Verisure

Beveiliging bij inbraak en brand
Professionele installatie door opgeleide monteurs
Periodiek onderhoud
24/7 service bij storing
Live view voor politie
Bedienbaar via app
Alarmsysteem werkt ook zonder abonnement
24/7 bemande meldkamer inc. alarmopvolging
BORG technisch beveiligingsbedrijf

SmartAlarm

Beveiliging bij inbraak en brand
Professionele installatie
Periodiek onderhoud
24/7 service bij storing
Live view voor politie
Bedienbaar via app
Alarmsysteem werkt ook zonder abonnement (tegen betaling)
24/7 bemande meldkamer inc. alarmopvolging
BORG technisch beveiligingsbedrijf

WoonVeilig

Beveiliging bij inbraak en brand
Professionele installatie (tegen betaling)
Periodiek onderhoud
24/7 service bij storing
Live view voor politie
Bedienbaar via app
Alarmsysteem werkt ook zonder abonnement (tegen betaling)
24/7 bemande meldkamer inc. alarmopvolging
BORG technisch beveiligingsbedrijf

Functionaliteiten die bij de prijs van een alarmsysteem zijn inbegrepen
Beveiliging bij inbraak en brand
Professionele installatie door gecertificeerde monteurs Tegen betaling
Periodiek onderhoud op locatie
24/7 service bij storing
Live view voor politie
Bedienbaar via app
Alarmsysteem werkt ook na beëindiging abonnement
24/7 bemande meldkamer inc. alarmopvolging Tegen betaling Tegen betaling
BORG technisch beveiligingsbedrijf
Feenstra Alarmsysteem

Vergelijk gebruikte technieken

Beveiligingssystemen zijn er in verschillende soorten. De gebruikte technologie kan iets zeggen over de kwaliteit, het kan bepaalde features mogelijk maken of het zorgt ervoor dat het systeem veiliger of betrouwbaarder is. Door hier inzicht in te hebben helpt het u systemen te vergelijken. En kunt u de voor- en nadelen ervan makkelijker tegenover elkaar zetten. Is het systeem bijvoorbeeld draadloos of bekabeld verbonden? Maakt het gebruikt van een WiFi frequentie of van een 868mhz kanaal? Bevat de camera infrarood? Heeft u een code nodig om het systeem in- of uit te schakelen?

Vergelijk kwaliteit & Service

Als u verschillende beveiligingsaanbieders gaat vergelijken is kwaliteit en service een niet te vergeten belangrijke factor. Waar moet u op letten als u kwaliteit en service gaat vergelijken?

cameraonline installatie
AAA_6856jpeg-1

Contract en kosten

Wat kost een alarmsysteem of camerasysteem voor huisbeveiliging? Niet alleen de prijs onder aan de streep is belangrijk, vergeet ook niet de kleine lettertjes in de voorwaarden. Bij de aanvraag van uw offertes bij verschillende aanbieders ervaart u meteen hoe deze aanbieder met communiceert. Geeft deze een eerlijk advies? Is er openheid over de prijzen, service en kwaliteit of wordt er onderhandeld over de prijs en worden er 'ineens' fikse kortingen geboden?

De prijs en voorwaarden kunt u ontvangen in de vorm van een digitale offerte of een uitgebreide offerte op papier met een concept contract. Het kan zelfs ook zo zijn dat de aanbieder een berekening heeft gemaakt en dit bedrag handgeschreven op papier heeft gezet. Als u offertes of contracten van verschillende aanbieders gaat vergelijken, dan is het verstandig om op een aantal punten te letten, bijvoorbeeld:

Gratis & vrijblijvend professioneel advies over alarmsystemen en camerabewaking

Onze beveiligingsexpert neemt binnen 1 werkdag telefonisch contact met u op. Op basis van uw wensen en situatie zal u een professioneel advies ontvangen.

Professioneel advies alarmsysteem
Chat openen
1
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?